Konsomasyon Taburesi

27 Mart 2009 Cuma

Konsomasyon Taburesi 130

Alacakaranlık! Venüs olması mümkün ışıltıyı görmek için perdeyi açan “abla” yatağına uzanır, yanıp sönen gezegeni gözlerken dalar. Kedilerin aşk/tehdit dolu feryatları ile uyanır, mamalarını verir. Sobaya bir meşe kütüğü, bir tahta parçası, gazeteye sardığı köylü kadının yağlı, güle güle ısın! diyerek sattığı çıra parçası sokuşturur, kedilerin kıtırtısına sobanın hırıltısı eklenir. Tepsisine, aynı köylüden afiyetle yiyesin! dileğiyle aldığı keçi peyniri yanına birer dilim mısır, kepek ve çavdar ekmeği kor, soba üzerinden sızlanmaya başlamış çaydanlıktan çayını alır, en sona bıraktığı ısınmış mısır ekmeği dilimine tereyağ sürer, üzerine tozşeker serper, yavaaaş yavaş tadını çıkararak yer.

Fırtınadan bozulan paralı kanal çanağı bir gün önce tamir edilir, sırada, çanak tamiri için yeni merdivenle çatıya çıktıklarında görüp "abla duymadın mı, şakır şakır su akıtıyor!" diye haber verdikleri, güneş enerjisinin patlayan borusunun tamiri var.

Hava sakin; bir önceki kıpkızıl gün batımını Tilki Koyu’ndan izleyip, dolunay ışığında evine dönen “abla” için bu günkü muhteşem hava sürpriz değil!

Postasına bakar maillerden biri Güzel ve Huysuz kadın için özel… başlıklı olanı sürpriz! Birkaç gündür yazı(lar)ına güzel yorumlar yazıp atıflar yapan Puffy, üşenmemiş özel bir de mail atmış “abla”ya!

Solda Sıracevizler sağda İstiklâl Caddesi, fonunda çok güzel kilise görüntüsü ile ortadaki bina grubunun taraçasında bir cafede “abla” ve çok güzel illüstrasyonlar yapan tasarımcı arkadaşı, arkadaşının yazlıktan, epeydir de ortak arkadaşlarının kendilerine tanıştıracağı kız arkadaşı beklemedeler… Oğlanla kız gelir; uzuuuun boylu, zayıf, sarışın kumral, “abla” ve arkadaşından yaşça küçük, çiçekli taytlı bir kız! Berikiler oğlan tarafı havasında kızı süzerler, kız tedirgin sanki az da gergin: Puffy!

Tasarımcı arkadaşın yazlıktan tanışı, zaman içinde Puffy’nin kocası olacak oğlan, bu tanıştırmadan çok çok zaman önce “abla” grubuna dahil olmakta gecikmemiştir. Beraber iskelede ekmek arası sandviç yaptırıp yanına da şarap alarak yürüyüş yapmak üzere daha sakin olduğu için kışları adalara, sıklıkla Ortaköy’e… giderler. UFO’lara inanmayan ve tartıştıkları tek konu da bu değilken bu oğlanla kalabalık bir grubun uzun yıllara yayılan dostluğunu paylaşırlar. Öyle ki; “abla”nın annesi ortanca kız kardeşinin ameliyatı için gittiği Ankara’da bir kalp krizi geçirip öldüğünde, o ara beraber oturdukları küçük kız kardeşiyle yola çıkmadan, emanet edecek kimse bulamadıkları küçük kızını bırakabileceği, “abla”nın bunu isteyebileceği kadar iyi arkadaş!

Evlenirler. Puffy’nin kocası, iş gereği Suudi Arabistan’a bir gidişinde “abla”nın Tanrıtanımaz döneminde onu hayrete düşüren bir şey yapar; beraber oturdukları Puffy’nin anneannesinin dileğini yerine getirerek, onun adına umre yapar. Hayata bakışını bencilce bulduğu oğlanın bu tavrı, “abla”nın gözünde ona ciddi terfî getirir. Zaman geçer, anneanne, teyze ölür, kızları büyür, azalan sıklıkta Puffy Ailesi, “abla” ve eski gruptan artakalan iki üç arkadaş görüşürler. Puffy onpunto yazarı olduktan sonra “abla”yla daha sık haberleştikleri yeni bir dönem başlar.

20.02.2008
Güzel ve Huysuz kadın için özel..
Bak sana taa, içimden hem de çok derinden bir mesaj..
Yalnız yaşadığın o yerde konuşmamaktan sesini kaybettiğini sandığın o anları düşün! Kedilerinle pratik yaparak ohhh neyse hala burada dediğin anları.. Ve şunu bil ki kalabalıkta da insan sesini kaybediyor..
O kadar insansızlığın içinde çıkıp geliveren ana-kızı bir düşün, üstelik sobanın dilinden anlayanJ ve seni hayretlere boğan 20 yaşın becerisini… üstelik sana bir şeyler anlatmaya çalışan o insan görünümlü Hızırları… Sobayı yanar yapan, kar olma olasılığının en düşük yerde bile karlı havayı yaşatan, kendince ince hesaplarla üşümemek için yerleştirdiğin koltuğunun yerini değiştirip… başka bir bakış açısından dünyaya ve küçücüğe bakmanı sağlayan… ve bu kadar mesafeden seninle konuşuyormuşum hissini ve yaradanı.. O’nun büyüklüğünü.. (söyleyene değil bir de söyletene bakmayı dene) sana kamelya gönderiyorum* ve T harfinin uğuruna da inanıyorum diyorumJ o eğer var ise seni nerede olursan bulacaktır..
14 Şubat Sevgililer Günün Kutlu Olsun..

*" ...sana kamelya gönderiyorum": "Abla" tüm çabasına karşın mailinde çok güzel görünen sözkonusu kamelyayı blogunda gösteremez...

Ürettiğin tüm güzellikler için teşekkürler Puffy'ciğim!

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

+